Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Inspirace z krabiček: pestrobarevná jídla

Vyzkoušejte jídla, která přinesou na váš talíř paletu barev duhy, vitaminů i prospěšných fytochemikálií.

Zjistit více

 
Pestrobarevná jídla

Losos s pečenými batáty, zelí z červené řepy

Suroviny (losos)

  • 150 g lososa s kůží (syrový stav)
  • 10 ml olivového oleje
  • 10 g másla
  • 5 g čerstvého česneku
  • 10 ml citronové šťávy
  • citronová kůra
  • tymián, hladkolistá petržel
  • sůl, pepř

Suroviny (batáty)

  • 150 g batát
  • 5 ml olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup přípravy lososa

Nejdříve si připravíme směs na lososa. Olivový olej vlijeme na pánev a spolu s celým česnekem prohřejeme. Dobře promícháme. Olej přelijeme do misky, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželku a tymián. Směs dobře promícháme. Lososa si očistíme a připravenou směsí jej potřeme. Poté lososa osolíme a opepříme. Na pánev dáme kousek másla a lososa z každé strany opečeme.

Postup přípravy batát

Batáty zbavíme slupky a krájíme na plátky. Batáty zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Směs dobře promícháme a přesuneme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 180 °C zhruba 30-45 minut.

ecept_Repove_rizoto_s_jablky_a_parmazanem

Losos s pečenými batáty, zelí z červené řepy

Borůvkové smoothie (1 porce)

Suroviny

  • 90 g bílého jogurtu
  • 80 g pomerančové šťávy
  • 70 g borůvek
  • 10 g medu  

Postup a servírování

Všechny suroviny rozmixujte do hladka. Servírujte v pěkné sklenici s barevnou slámkou. Vršek můžete ozdobit lesním ovocem, jako jsou borůvky, maliny, ostružiny či jedlým kvítím.

Recept_Cesnekovo_paprikova_smes_se_sezamem

Borůvkové smoothie

Těstovinový salát se špenátem a sójovými boby

Suroviny

  • 150 g čerstvých špenátových těstovin
  • 150 g listového špenátu
  • 50 g červené papriky
  • 50 g zelených fazolek
  • 50 g mladých sójových bobů
  • 20 g česneku
  • 10 g zázvoru
  • 1 g chilli vloček
  • 2 lžíce Ketjab manis
  • 1 lžička rybí omáčka
  • řepkový olej
  • 1 dcl rýžové víno
  • 1 lžička cukr
  • Sůl podle chuti
  • Sezam a chilli papričky na ozdobení

Postup

Na páře si připravíme sójové mladé boby a dlouhé zelené fazolky.

Česnek si nakrájíme na jemné plátky. V kastrolku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme.

Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanšírované fazolky, osolíme a zakápneme omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.

Jakmile máme zarestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby a je hotovo.

Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme chilli papričkami, česnekem a sezamem.

Recept_dynova_polevka

Recept Těstovinový salát se špenátem a sójovými boby

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio