O programu FIT +
Program Fit+ je určen pro všechny sportovce, kteří dbají na zdravou a vyváženou stravu, která jim pomůže zhubnout pár kilogramů a udržet si dobrou fyzickou kondici. Proč si vybrat právě tento program?
- S jídelníčkem programu Fit+ a aerobním tréninkem zrychlíte a zlepšíte váš metabolismus.
- Jídelníček je sestaven pod odborným dohledem nutričního týmu zakladatelky Zdravého stravování, Mgr. Kateřiny Šimkové.
- Program vám dopřeje dostatek energie potřebné pro váš trénink a poskytne vašemu tělu optimální množství živin nezbytných k regeneraci organismu.
- Velká pozornost je věnována pestrosti jídelníčku a v programu se můžete těšit na mnoho chutných, zdravých pokrmů včetně fitness dezertů, které vás mile překvapí.
- Suroviny jsou vybírány v té nejvyšší kvalitě v souladu s nejnovějšími poznatky v oblasti fitness a zdravého stravování.
- Pro přípravu jídel jsou používány šetrné technologické postupy pro zachování nutričních hodnot. Skladba surovin potěší všechny, kteří inklinují ke zdravému životnímu stylu.
Strava představuje při hubnutí a zlepšení kondice až 80 % úspěchu, a proto je správné složení jídelníčku při tréninku velmi důležité.
Tento program je vhodný pro sportovce, kteří upřednostňují aktivity, jako je jízda na kole, běh, plavání, či skupinové lekce aerobního charakteru.
Suroviny
V krabičkové dietě nenajdete žádný přidaný cukr. V programu FIT + je ze sladidel používán med a různá přírodní sladidla, jako je čekankový, rýžový a javorový sirup.
Můžete se těšit na celozrnné výrobky, luštěniny, obiloviny i 2x týdně ryby, které jsou důležitým zdrojem omega-3 mastných kyselin.
Najdete zde správný poměr nenasycených a minimální množství nasycených tuků.
Podíl sacharidů v jídelníčku programu Fit+ tvoří 40–60 %. Zdrojem sacharidů jsou v programu celozrnné těstoviny, celozrnné pečivo a výrobky z celozrnné mouky jako knäckebrot, žitné tyčky či křehké plátky. Nezapomínáme však ani na brambory a různé druhy rýže.
Důraz je v programu kladen na kvalitní bílkoviny, jejichž úkolem je podílet se na mnoha funkcích, jako je stavba a regenerace svalové tkáně. Kvalitní zdroj bílkovin v programu zastupují nízkotučné mléčné výrobky, libové maso, luštěniny či vejce.
Potřebnou součástí jídelníčku je také vláknina pro svoji nepostradatelnou funkci ve střevech a také tím, že na sebe váže vodu a některé látky z potravy (například cholesterol).
Program lze objednat v libovolné kombinaci chodů. Na program Fit+ lze uplatnit výjimky.
Výživové okénko
Strava je důležitá nejen jako zdroj energie, ale také zdroj vitaminů, minerálních látek a látek potřebných pro regeneraci našeho těla. Kombinace správně nastaveného jídelníčku s pravidelnými aerobními aktivitami představuje úspěšnou cestu za štíhlou linií a zdravým tělem.
Krabičková dieta vás naučí pravidelnosti a pestrosti jídelníčku, zároveň lze díky ní jednoduše sledovat denní energetický příjem. Pro organismus je důležité přijímat optimální poměr makroživin, které zastupují bílkoviny, sacharidy a tuky. Všechny živiny mají v organismu svou nezastupitelnou funkci.
Kvalitní bílkoviny mají představovat nedílnou součást vašeho každodenního jídelníčku. Nezapomínejte tedy na dostatečný denní přísun bílkovin. Ten závisí na věku, pohlaví, hmotnosti, pohybové aktivitě a zdravotním stavu.
Sacharidy jsou zdrojem energie pro naše tělo, kde se ukládají v podobě jaterního a svalového glykogenu. Při nadměrném příjmu sacharidů (především jednoduchých – cukrů) se však začnou ukládat i v podobě tuku, což určitě nechceme. Proto je důležité do jídelníčku zařazovat především komplexní sacharidy, které jsou zdrojem vlákniny a skvěle nás zasytí. Odborníci doporučují pokrýt 40-60 % přijaté energie za den právě pomocí komplexních sacharidů. I to je důvod, proč v krabičkách minimalizujeme použití jednoduchých sacharidů a zařazujeme ty komplexní.
Do jídelníčku se snažíme zařazovat potraviny bohaté na zdraví prospěšné nenasycené tuky – např. častějším výskytem ryb a široké škály ořechů a semen. Příjem omega-3 nenasycených mastných kyselin má pozitivní vliv na zdraví srdce, fungování mozku a imunitního systému. Tuky jsou také nezbytné pro vstřebávání vitaminů A, D, E, K ze stravy.
Všechny tyto poznatky bereme při přípravě programů v potaz a jídelníčky jsou proto vyvíjeny pod drobnohledem nutričních specialistů.
Čočkový salát s kozím sýrem a brusinkami
Tortilla s hovězím masem a batáty
Dip s pečeným česnekem a piniovými ořechy
Ratatouille zelenina s fetou, quinoa