Letní salátové variace receptů
Saláty jsou zejména v létě, kdy máme přístup k čerstvé zelenině a ovoci, velmi oblíbené. Inspirujte se originálními kombinacemi surovin pro přípravu nutričně vyvážených a lahodných salátů.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Saláty jsou zejména v létě, kdy máme přístup k čerstvé zelenině a ovoci, velmi oblíbené. Inspirujte se originálními kombinacemi surovin pro přípravu nutričně vyvážených a lahodných salátů.
Zjistit více
Salát si očistíme, umyjeme, usušíme a rozprostřeme do misky. Posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Na takto připravený základ poklademe na kostičky nakrájený sýr a kolečka oliv společně s kapary.
Malinový dresink připravíme následujícím způsobem: maliny rozmixujeme spolu s cukrem. Následně propasírujeme, abychom se zbavili peciček. Takto připravenou směs dochutíme limetkovou šťávou, vinným octem, solí a pepřem. Nakonec postupně přidáme olivový olej, aby nám vznikla pěkně jemná emulze (olej je proto nutné přidávat postupně).
Nakonec salát dozdobíme listy bazalky.
Salát s čerstvým sýrem, olivami a malinovým dresinkem
Meloun oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kostky.
Připravíme si zálivku z oleje, octa, javorového sirupu a limetkové šťávy, kterou dochutíme solí a pepřem.
Semínka opražíme nasucho na pánvi. Fetu nadrobíme či nakrájíme na kostky.
Do misky vložíme meloun promíchaný se zálivkou, poklademe fetou a posypeme kombinací dýňových semínek a microgreens.
Melounový salát se sýrem feta a dýňovými semínky
Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka.
Quinou uvaříme podle návodu (před vařením spaříme, ať není hořká, poměr vody a quinoi 1,5:1). Teff vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (1 díl teffu, 3 díly vody). Cibulku nakrájíme nadrobno, celer a žlutou papriku na malé kousky.
Cibulku smícháme s quinoou, fazolemi, přidáme dýňová semínka orestovaná nasucho a zrníčka granátového jablka.
Salát ochutíme zálivkou. Tu si připravíme smícháním šťávy vymačkané z čerstvých pomerančů, olivového oleje, čekankového sirupu, jablečného octa a soli.
Salát v závěru posypeme nakrájeným čerstvým sýrem a nasekanou petrželkou.
Salát s quinoou, teffem, čerstvým sýrem a granátovým jablíčkem
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio