Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Letní salátové variace receptů

Saláty jsou zejména v létě, kdy máme přístup k čerstvé zelenině a ovoci, velmi oblíbené. Inspirujte se originálními kombinacemi surovin pro přípravu nutričně vyvážených a lahodných salátů.

Zjistit více

 

Salát s čerstvým sýrem, olivami a malinovým dresinkem

Suroviny

  • 140 g ledového salátu
  • 50 g čerstvého sýra
  • 40 g malin
  • 20 g oliv
  • 10 g vlašských ořechů
  • 10 g olivového oleje
  • 6 g kapar
  • 5 g vinného octa
  • 5 g cukru
  • 5 g limetkové šťávy
  • listy bazalky
  • sůl a pepř

Postup

Salát si očistíme, umyjeme, usušíme a rozprostřeme do misky. Posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Na takto připravený základ poklademe na kostičky nakrájený sýr a kolečka oliv společně s kapary.

Malinový dresink připravíme následujícím způsobem: maliny rozmixujeme spolu s cukrem. Následně propasírujeme, abychom se zbavili peciček. Takto připravenou směs dochutíme limetkovou šťávou, vinným octem, solí a pepřem. Nakonec postupně přidáme olivový olej, aby nám vznikla pěkně jemná emulze (olej je proto nutné přidávat postupně).

Nakonec salát dozdobíme listy bazalky.

Salát s čerstvým sýrem, olivami a malinovým dresinkem

Melounový salát se sýrem feta a dýňovými semínky

Suroviny

  • 140 g melounu cantaloupe
  • 45 g sýru feta
  • 8 g dýňových semínek
  • 2 g olivového oleje
  • 3 g javorového sirupu
  • 2 g šťávy z limetky
  • 3 g octa balsamico
  • microgreens na ozdobu

Postup

Meloun oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kostky.

Připravíme si zálivku z oleje, octa, javorového sirupu a limetkové šťávy, kterou dochutíme solí a pepřem.

Semínka opražíme nasucho na pánvi. Fetu nadrobíme či nakrájíme na kostky.

Do misky vložíme meloun promíchaný se zálivkou, poklademe fetou a posypeme kombinací dýňových semínek a microgreens.

Melounový salát se sýrem feta a dýňovými semínky

Salát s quinoou, teffem, čerstvým sýrem a granátovým jablíčkem

Suroviny

  • 50 g čerstvého sýru
  • 20 g řapíkatého celeru
  • 10 g čekankového sirupu
  • 25 g žluté papriky
  • 12 g dýňových semínek
  • 20 g červené cibule
  • 30 g granátového jablka
  • 20 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 20 g červených fazolí
  • 15 g červené quinoa
  • 25 g bílé quinoa
  • 15 g teffu
  • sůl, pepř dle potřeby
  • 5 ml jablečného octa
  • 5 ml olivového oleje
  • nať z hladkolisté petržele

Postup

Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka.

Quinou uvaříme podle návodu (před vařením spaříme, ať není hořká, poměr vody a quinoi 1,5:1). Teff vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (1 díl teffu, 3 díly vody). Cibulku nakrájíme nadrobno, celer a žlutou papriku na malé kousky.

Cibulku smícháme s quinoou, fazolemi, přidáme dýňová semínka orestovaná nasucho a zrníčka granátového jablka.

Salát ochutíme zálivkou. Tu si připravíme smícháním šťávy vymačkané z čerstvých pomerančů, olivového oleje, čekankového sirupu, jablečného octa a soli.

Salát v závěru posypeme nakrájeným čerstvým sýrem a nasekanou petrželkou.

Salát s quinoou, teffem, čerstvým sýrem a granátovým jablíčkem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio