Rebarborové muffiny
Reveň kadeřavá je méně známý název pro rebarboru. Zeleninu, kterou hojně pěstujeme a přidáváme do jídelníčku čím dál více.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Reveň kadeřavá je méně známý název pro rebarboru. Zeleninu, kterou hojně pěstujeme a přidáváme do jídelníčku čím dál více.
Zjistit více
Tato až dva metry vysoká vytrvalá rostlina s přízemními listy, které mohou být dlouhé 50-60 cm není na pěstování vůbec náročná. Ke konzumaci jsou vhodné pouze tepelně opracované řapíky listů, z nichž připravujeme pečené dezerty, náplně, ovocné polévky, kompoty nebo zavařeniny.
Rebarbora je zdrojem vitaminu C, B3, B5 a kyseliny listové. Z minerálních látek obsahuje vápník, draslík, mangan, železo a hořčík. Rebarboru nedoporučujeme osobám trpícím revmatismem, dnou, ledvinovými a močovými kameny. To díky vyššímu obsahu kyseliny šťavelové.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na max. 1cm velké kousky. Smícháme mouky, kypřící prášek, skořici, cukr a špetku soli. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko a nakonec vmícháme rebarboru.
Těsto nalijeme do muffinových forem a posypeme drobenkovou směsí (ovesné vločky a semínka). Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 180 stupňů.
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio