Receptová inspirace na zdravější cukroví
Zajímá vás, jak upéct zdravější cukroví? Zamyslete se nad množstvím a druhy používaných surovin a rázem objevíte nové a chutné varianty vánočního pečiva.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Zajímá vás, jak upéct zdravější cukroví? Zamyslete se nad množstvím a druhy používaných surovin a rázem objevíte nové a chutné varianty vánočního pečiva.
Zjistit více
Nejprve si v jedné misce ušleháme z bílků sníh, jakmile je dost pevný, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání. Ve druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přisypáváme mouku, promícháme dohladka a opatrně vmícháme směs z cukru a sněhových bílků. Na plech rozložíme pečicí papír, na který lžičkou klademe malé bochánky těsta. Pokud děláme piškotů víc, můžeme pro urychlení použít cukrářský sáček bez zdobítka a těsto vytlačovat z něj. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 10 minut – podle velikosti a zkušeností s troubou.
Tmavé těsto vypracujeme z rozdrcených piškotů, třtinového cukru, kakaa, pasterizované melanže a rumu. Vzniknout nám má krásně tuhé těsto, které půjde vyválet. Světlé těsto připravíme smícháním másla, bílého cukru a kokosu. Dobře propracujeme a vzniklé těsto vložíme na půl hodiny do chladu.
Tmavé těsto vyválíme válečkem, aby mělo cca 0,5 cm na výšku. Na vyválené tmavé těsto vložíme druhé světlé těsto, tak aby pokrylo celou plochu tmavého těsta, a zamotáme do tvaru rolády. Na rozválení i na rolování je dobré použít potravinářskou folii. Těsto se nelepí na váleček a při rolování dosáhneme dokonalejšího vzhledu. Skladujeme v chladu a před podáváním krájíme ostrým nožem krásné roládky o velikosti 1,5 cm. Toto cukroví není úplně z nejzdravějších surovin, je moc dobré a stojí za trochu hřešení.
Nepečená kokosová roláda
Vlašské ořechy rozemeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vtlačíme do vymazaných formiček a pečeme na 140-160 °C, dokud rohlíčky nejsou křupavé. Vychladlé rohlíčky můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Rýžové vanilkové rohlíčky
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Podle chuti je možné přidat i hrozinky, nebo brusinky.
Plech vyložíme pečicím papírem. Tvoříme malé bochánky. Necháme dostatečné rozestupy. Pečeme při 180 °C stupních 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení. Když zlátnou okraje, máme hotovo. Mrkvánky necháme chladnout na plechu.
Mrkvánky
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio