Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty: inspirace z programu Pro Zdraví

 

Zjistit více

 

Šunkové mousse, cherry rajčata, bageta

Suroviny

  • 90 g cherry rajčat
  • 60 g sedlácké bagety či jiného pečiva
  • 30 g nízkotučného tvarohu
  • 30 g žervé
  • 35 g kuřecí šunky
  • pepř a sůl
  • 2 g konopného semínka
  • microgreens (lze vynechat, či zvolit výhonky)

Postup

Šunku spolu s žervé a tvarohem rozmixujeme do pěnové konzistence. Na závěr osolíme a opepříme. Posypeme konopnými semínky a dozdobíme microgreens, které znásobí příjem živin.

Šunkové mousse, cherry rajčata, bageta

Krém z nivy a tortillové chipsy

Suroviny

  • 45 g nízkotučného tvarohu
  • 15 g nivy
  • 20 g žervé
  • 2 g cibule
  • sladká mletá paprika
  • pepř a sůl
  • petrželová nať na ozdobu
  • 30 g tortillových chipsů

Postup

Cibuli nakrájíme velmi najemno. Nastrouhanou nivu vyšleháme s tvarohem a žervé, přidáme cibuli, sůl, pepř a papriku. Dozdobíme petrželkou a podáváme s chipsy.

Krém z nivy a tortillové chipsy

Drůbeží roláda plněná cibulkovou směsí, divoká rýže

Suroviny

  • 56 g cibule
  • 140 g kuřecích prsou
  • 30 g eidamu (30%)
  • 15 g kuřecí, či krůtí šunky
  • 2 g jarní cibulky
  • sůl a pepř
  • jalovec
  • masový vývar (dle potřeby)
  • 15 g vejce (odpovídá ¼ ks)
  • 55 g směsné rýže (suchý stav)
  • 2 g řepkového oleje
  • 3 g hladkolisté petrželové natě
  • pažitka, či jarní cibulka na ozdobu

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostičky, přidáme vejce, pažitku nasekanou najemno, lehce osolíme. Restujeme, dokud se nám vejce nepropečou.

Omyté a očištěné maso si nachystáme na roládu, okořeníme, poklademe sýrem a vaječnou směsí. Důkladně zamotáme, můžeme si pomoci provázkem, či kuchařskou jehlou. Takto připravené maso zatáhneme na pánvi ze všech stran, přesuneme na plech a pečeme v troubě. V průběhu pečení podléváme masovým vývarem.

Rýži uvaříme s jalovcem. Po uvaření vmícháme nasekanou hladkolistou petrželku.
Na talíři maso polijeme výpekem z masa. Rýži zdobíme nasekanou jarní cibulkou či pažitkou.

Drůbeží roláda plněná cibulkovou směsí, divoká rýže

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio