- Široký výběr stravovacích programů
- Rozvoz po většině míst ČR
- Nutriční poradenství v ceně
- 517 070 333 Kdy můžu zavolat?
- info@zdravestravovani.cz
- Můj účet
-
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Zjistit více
Cizrnu si namočíme ideálně den předem, v hrnci ji zalijeme vodou a necháme alespoň 12 hodin bobtnat. Poté ji důkladně propláchneme a povaříme ji s pepřem a větvičkou tymiánu doměkka. Následně cizrnu dochutíme solí a smícháme ji s přepůlenými cherry rajčátky.
Tresku osolíme, opepříme, poklademe snítky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Rybu vaříme v páře cca 10-15 minut. Dáváme pozor, ať ji nevysušíme, ryby si poměrně dlouho drží zbytkovou vodu, a tím pádem po vyndání z páry treska trochu „dojde“.
Treska s bylinkami a cizrnou
Sójové boby namočíme a uvaříme do měkka. Necháme vychladit. Do misky si zatím natrháme omyté saláty a poklademe kolečky nakrájených barevných paprik. Sójové boby nasypeme na zeleninu.
Dresing si připravíme smícháním všech zbývajících surovin tj. jogurtu, oleje, hořčice, citronové šťávy, soli, pepře, medu a sezamových semínek.
Směs salátů se sójovými boby a dresingem
Oves si nejdříve předem namočíme a takto necháme, dokud nám nezměkne. Následně ho budeme připravovat ve dvou barevných provedeních (kari a špenát), takže ho rozdělíme napůl. Nejdříve si nachystáme variaci s kari. Na pánev s trochou olivového oleje dáme kukuřici, lehce ji osolíme a přidáme kari na obarvení. Tuto směs zalijeme trochou zeleninového vývaru a krátce podusíme. Nakonec do kari směsi přidáme oves (1/2), vše zamícháme a znovu podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru.
Špenátový oves si připravíme následovně. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a vložíme povolený zmražený špenát. Poté přidáme lehce vývar a následně hrášek. Tuto směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Následně přisypeme ke špenátu oves, vše společně promícháme a opět podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru. Nakonec špenátovou směs posypeme konopnými semínky a čerstvou pažitkou.
Celý pokrm si po naservírování ozdobíme polníčkem.
Ovesné duo
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio