Recepty pro zdraví
Inspirujte se a připravte si recepty z programu Pro Zdraví. Stravujte se pestře, zdravě a chutně.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Inspirujte se a připravte si recepty z programu Pro Zdraví. Stravujte se pestře, zdravě a chutně.
Zjistit více
Cottage smícháme s lučinou, nastrouhaným ementálem, lehce opepříme, podle chuti dosolíme a ozdobíme posekanou pažitkou spolu s microgreens. Jako přílohu podáváme chléb a pokrájený ledový salát.
Cottage s ementálem, salátem a pečivem
Na pánvi orestujeme na řepkovém oleji (1,5 g) nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, opečeme, poté přidáme víno. Počkáme, dokud se víno neodpaří, zalijeme vývarem a postupně podléváme, dokud není rýže měkká. Hrášek připravíme na páře a ½ množství rozmixujeme. Zamícháme do rizota, osolíme, opepříme a přidáme tymián. Na závěr zjemníme smetanou a máslem pro docílení krémové konzistence.
Krůtí prsa ochutíme solí, mletou paprikou, sušenou cibulí a pepřem. Zatáhneme na oleji (1,5 g), tj. zprudka opečeme na vysoké teplotě po dobu cca 3 minut. Vložíme do trouby a pečeme, dokud v jádru krůtích prsou nedosáhneme 75 °C. Krůtí prsa pokrájíme na nudličky a poklademe jimi rizoto. V závěru pokrm před servírováním posypeme nastrouhaným čedarem a pokrájenou feferonkou.
Hráškové rizoto s krůtími nudličkami a čedarem
Lososa zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme rybu olivovým olejem (0,5 g) a upečeme v troubě.
Na řepkovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a hořčici a společně provaříme. Rozmixujeme a přidáme škrob a zahustíme.
Na závěr přidáme nadrobno nasekanou pažitku. Špaldu uvaříme dle návodu ve vodě s kurkumou. Ozdobíme sekanou petrželkou. Brokolici připravíme v páře a zastříkneme olivovým olejem (1 g), ochutíme solí a bazalkou.
Losos s hořčičnou omáčkou a brokolicí, špalda
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio