Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Receptové inspirace z programu Protein+

O víkendech Zdravé stravování nevaří, tak jsme připravili receptové inspirace proteinových jídel.

Zjistit více

 

Krůtí roláda plněná kapií, sýrem a žampiony bramborová kaše

Suroviny

  • 180 g syrových brambor
  • 180 g krůtích prsou
  • 65 g žampionů
  • 35 g polotučného mléka
  • 28 g sýru Eidam 30%
  • 14 g kapie (sterilované)
  • 7 g Flora Light
  • 4 g dijonské hořčice 4 g
  • 3,5 řepkového oleje
  • 1,5 g hladkolisté petržele
  • 0,7 g petržele kudrnky
  • vývar/voda dle potřeby
  • sůl, pepř, kmín, koření dle chuti

Postup

Žampiony pokrájíme na menší kousky, orestujeme na pánvi. Kapii nakrájíme na menší nudličky, sýr nastrouháme najemno, hladkolistou petrželku nasekáme nadrobno. Vše smícháme dohromady.

Maso očistíme a připravíme na roládu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a potřeme hořčicí. Na připravené maso rozetřeme připravenou směs a zavineme do rolády. Tu necháme ze všech stran zatáhnout na pánvi, pak přemístíme do pekáčku, kde podlijeme vodou/vývarem a necháme péct. Dle potřeby přikryjeme alobalem.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a spolu s Florou a mlékem umačkáme hladkou kaši.

Roládu vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky. Servírujeme s bramborovou kaší a šťávou z pekáčku. Můžeme dozdobit petrželkou kudrnkou.

Krůtí roláda plněná kapií, sýrem a žampiony bramborová kaše

Krůtí roláda plněná kapií, sýrem a žampiony bramborová kaše

Tortilla s pečenou treskou a zeleným chřestem

Suroviny

  • 180 g tresky
  • 120 g zeleného chřestu
  • 90 g celozrnné tortilly
  • 60 g baby karotky
  • 53 g bílého jogurtu
  • 3 g česneku
  • 1,5 g olivového oleje
  • 1,5 g citronové šťávy
  • 1,5 g hladkolisté petrželky
  • sůl, pepř, koření dle chuti

Postup

Rybu pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a ochutíme solí, pepřem a kořením dle chuti. V troubě upečeme doměkka (možno i orestovat na pánvi). Hotovou rybu natrháme na menší kousky a promícháme s nasekanou petrželkou.

Chřest zbavíme dřevnatých konců, oloupeme a připravíme na páře. Hotový chřest nakrájíme na menší kousky (cca 4 cm). Baby karotku také připravíme na páře, jemně ochutíme solí a pepřem (nebo orestujeme na pánvi doměkka).

Na dip smícháme jogurt, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

Tortillu potřeme připraveným dipem a navrstvíme chřest, baby karotku a rybu. Zamotáme.

Tortilla s pečenou treskou a zeleným chřestem

Tortilla s pečenou treskou a zeleným chřestem

Malinový dezert s ořechy

Suroviny

  • 100 g odtučněného tvarohu
  • 60 g malin
  • 30 g ricotty
  • 15 g mixu oříšků jako pistácie, kešu, mandle či lískové oříšky
  • 5 g medu
  • Příp. tapiokový škrob
  • čerstvé ovoce a pistácie na dozdobení

Postup

Tvaroh prošleháme s medem a ricottou. Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených malin, kam na zahuštění přidáme tapiokový škrob, a ještě krátce provaříme. Ovoce promícháme s tvarohovo-ricottovou směsí. Dezert zdobíme čerstvým ovocem a pistáciemi.

Malinový dezert s ořechy

Malinový dezert s ořechy

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio