Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty z letních superpotravin

 

Zjistit více

 

Vločkové lívanečky s ricottou a čerstvým ovocem

Suroviny (1 porce)

  • 100 g polotučného mléka
  • 100 g sýru ricotta
  • 40 g ovesných vloček
  • 20 g vejce
  • 15 g borůvek
  • 15 g rybízu
  • 10 g slunečnicových semínek
  • 5 g agávového sirupu
  • 5 g medu
  • 1,5 g kypřicího prášku
  • 0,5 g máty
  • řepkový olej

Postup

Vločky zalijeme mlékem a necháme namočit. Poté přidáme vejce, kypřicí prášek, slunečnicová semínka a agáve sirup. Pokud bude směs moc hustá, zředíme ji mlékem. Placky připravujeme na pánvi. Pánev si potřeme řepkovým olejem. Placky připravujeme o průměru cca 7 cm, výška 1 cm.

Ricottu smícháme s medem a najemno nasekanou mátou. Borůvky a rybíz poklademe na ricottu.

Vločkové lívanečky s ricottou a čerstvým ovocem

Borůvkové smoothie

Suroviny (1 porce)

  • 90 g bílého jogurtu
  • 80 g pomerančové šťávy
  • 70 g borůvek
  • 10 g medu

Postup

Všechny suroviny rozmixujte do hladka. Servírujte v pěkné sklenici s barevnou slámkou. Vršek můžete ozdobit lesním ovocem, jako jsou borůvky, maliny, ostružiny či jedlým kvítím.

Hokkaido krůtí roláda, rýže s fenyklem

Vanilkový koláč z ricotty s lesním ovocem

Suroviny (10 porcí)

  • 500 g čerstvého sýru ricotta
  • 100 g žloutků
  • 175 g bílků
  • 15 g kypřicího prášku
  • 50 g citronové šťávy
  • 1 g vanilky (lusk)                   
  • 200 g medu
  • 50 g třtinového cukru
  • 250 g špaldových vloček
  • 30 g arašídového másla
  • 300 g lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
  • 500 g řeckého jogurtu

Postup a servírování

Do misky dáme ricottu, jogurt, žloutky, vanilku, med, citronovou šťávu a arašídové máslo. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme vločky rozmixované na mouku s práškem do pečiva.

Opatrně vmícháme připravený sníh z bílků a nalijeme do koláčové formy. Ozdobíme lesním ovocem, které jsme posypali třtinovým cukrem. Pečeme na 170 stupňů asi 40-50 minut. Zchladlý koláč servírujeme s čerstvým ovocem, jako jsou maliny, borůvky a jahody.

Vanilkový koláč z ricotty s lesním ovocem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio