Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty z programu Pro Mámy

Inspirace na zdravé recepty pro kojící ženy a ženy v těhotenství.

Zjistit více

 
Recepty z programu Pro Mámy

Pomazánka s ementálem a rajčaty, chléb

Suroviny

  • 63 g sýru Cottage natural
  • 63 g farmářského chlebu
  • 21 g ementálu
  • 17 g ledového salátu
  • 14 g sýru lučina
  • 1,5 g pažitky
  • Microgreens
  • Černý pepř, Sůl

Postup

Cottage smícháme s lučinou, nastrouhaným ementálem, lehce opepříme, podle chuti dosolíme a ozdobíme posekanou pažitkou spolu s microgreens. Jako přílohu podáváme chléb a pokrájený ledový salát.

Pomazánka s ementálem a rajčaty, chléb

Pomazánka s ementálem a rajčaty, chléb

Trhané krůtí maso se zeleninovým salátem a ciabattou

Suroviny

  • 100 g krůtích prsou
  • 70 g salátu little gem (raná mini odrůda římského salátu)
  • 70 g mrkve
  • 63 g ciabatty
  • 42 g drcených rajčat
  • 30 g selského bílého jogurtu
  • 21 g salátu lollo rosso
  • 20 g zakysané 16% smetany
  • 7 g olivového oleje
  • Pažitka
  • Sůl
  • Pepř černý mletý
  • Paprika sladká
  • kurkuma mletá
  • Sušené mrkev mletá

Postup

Krůtí maso omyjeme a okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou, kurkumou a sušenou mrkví. Maso zakápneme olivovým olejem a vložíme do sáčků na sous-vide přípravu. Maso zalijeme drcenými rajčaty, promícháme a sáčky zavakuujeme. Připravíme si lázeň na 63 °C a v sous-vide hrnci vaříme cca 1-1,5 hodiny.

Mezitím si připravíme dresink, a to smícháním jogurtu, zakysané smetany, soli a najemno pokrájené pažitky. Salát si připravíme následovně: saláty a mrkev očistíme, saláty pokrájíme, mrkev nakrájíme na nudličky Julienne a oba druhy zeleniny promícháme.

Maso ze sáčku vyndáme a roztrháme ho. Poté vložíme na rozpálenou pánev a směs s masem prohřejeme, během míchání se částečně výpek odvaří a směs zůstane mokrá. Podáváme s nakrájenou ciabattou a zeleninovým salátkem s dresinkem.

Trhané krůtí maso se zeleninovým salátem a ciabattou

Trhané krůtí maso se zeleninovým salátem a ciabattou

Palačinky s broskvovo-mátovou omáčkou a zakysanou smetanou

Suroviny

  • 56 g polotučného mléka
  • 28 g hladké mouky
  • 3 g cukru
  • 10 g vejce
  • sůl
  • 3 g řepkového oleje
  • 75 g broskví (čerstvé, či konzervované)
  • 1,5 g máty
  • 1,1 g tapiokového škrobu (lze použít i bramborový)
  • 4 g cukru
  • šťáva z citronu
  • 80 g zakysané smetany (16 % tuku)

Postup přípravy palačinek

Smícháme cukr (3 g), sůl, mouku. Poté důkladně prošleháme s mlékem a vejcem. Ze vzniklého těsta připravíme na pánvi s troškou oleje palačinky.

Postup přípravy omáčky

Do pánve dáme cukr (4 g) a necháme ho rozpustit, přidáme broskve nakrájené na drobné kostičky 1x1 cm (možno i se šťávou) a necháme probublat. Dochutíme lehce citronovou šťávou. Polovinu ovocné směsi rozmixujeme dohladka a zahustíme škrobem. Pak zamícháme s druhou polovinou broskví, aby v omáčce zůstaly i kusy ovoce. Nakonec přimícháme nasekanou mátu. Na palačinky dáme omáčku a trochu zakysané smetany.

Palačinky s broskvovo-mátovou omáčkou a zakysanou smetanou

Palačinky s broskvovo-mátovou omáčkou a zakysanou smetanou

 

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio