Recepty z programu Pro Mámy
Inspirace na zdravé recepty pro kojící ženy a ženy v těhotenství.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Inspirace na zdravé recepty pro kojící ženy a ženy v těhotenství.
Zjistit více
Cottage smícháme s lučinou, nastrouhaným ementálem, lehce opepříme, podle chuti dosolíme a ozdobíme posekanou pažitkou spolu s microgreens. Jako přílohu podáváme chléb a pokrájený ledový salát.
Pomazánka s ementálem a rajčaty, chléb
Krůtí maso omyjeme a okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou, kurkumou a sušenou mrkví. Maso zakápneme olivovým olejem a vložíme do sáčků na sous-vide přípravu. Maso zalijeme drcenými rajčaty, promícháme a sáčky zavakuujeme. Připravíme si lázeň na 63 °C a v sous-vide hrnci vaříme cca 1-1,5 hodiny.
Mezitím si připravíme dresink, a to smícháním jogurtu, zakysané smetany, soli a najemno pokrájené pažitky. Salát si připravíme následovně: saláty a mrkev očistíme, saláty pokrájíme, mrkev nakrájíme na nudličky Julienne a oba druhy zeleniny promícháme.
Maso ze sáčku vyndáme a roztrháme ho. Poté vložíme na rozpálenou pánev a směs s masem prohřejeme, během míchání se částečně výpek odvaří a směs zůstane mokrá. Podáváme s nakrájenou ciabattou a zeleninovým salátkem s dresinkem.
Trhané krůtí maso se zeleninovým salátem a ciabattou
Smícháme cukr (3 g), sůl, mouku. Poté důkladně prošleháme s mlékem a vejcem. Ze vzniklého těsta připravíme na pánvi s troškou oleje palačinky.
Do pánve dáme cukr (4 g) a necháme ho rozpustit, přidáme broskve nakrájené na drobné kostičky 1x1 cm (možno i se šťávou) a necháme probublat. Dochutíme lehce citronovou šťávou. Polovinu ovocné směsi rozmixujeme dohladka a zahustíme škrobem. Pak zamícháme s druhou polovinou broskví, aby v omáčce zůstaly i kusy ovoce. Nakonec přimícháme nasekanou mátu. Na palačinky dáme omáčku a trochu zakysané smetany.
Palačinky s broskvovo-mátovou omáčkou a zakysanou smetanou
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio