Snídaně: Smažené avokádo v mandlové krustě, pastrami, křepelčí vajíčka, koriandrový a mangový dresing, nakládaná zelenina
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Zjistit více
Avokádo nakrájíme a obalíme nejprve v kukuřičné mouce. Následně ve vajíčku, které rozšleháme se solí, citronovým pepřem a šťávou z limetky. Pak obalíme v nasekaných mandlových lupínkách. Smažíme na řepkovém oleji při nízké teplotě 150 °C (pro lepší kontrolu je lepší teploměr držet v oleji). Jakmile začnou chytat mandle zlatavý nádech, je hotovo (mandle nesmí zhnědnout).
Na talíř poklademe plátky pastrami, což je specialitka, která se dá koupit již připravená v obchodě. Jedná se o naložené maso, které se obalí do kořeněné krusty a následně se udí a poté ještě připravuje zpravidla v páře. Doporučujeme kupovat v prověřených obchodech. My ve Zdravém stravování si připravujeme vlastní. Inspiraci jsme získali při naší cestě do New Yorku, kde jsme ho byli ochutnat ve vyhlášeném Bistru Katz's Deli, které je v přípravě pastrami prostě nejlepší na světě.
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a po uvaření oloupeme.
Jako přílohu můžeme podávat nakládanou zeleninu. Tu si připravíme tak, že podélně nakrájenou zeleninu jako tuřín, ředkev, či červenou řepu nebo malé mrkvičky, kukuřičky vyskládáme do uzavíratelných zavařovacích skleniček a zalijeme nálevem. Nálev připravíme z jemného vinného octu Chardonnay a vody v poměru 1:1, k němuž přidáme koření (chilli, pepř, kmín, nové koření, plátky česneku, případně bylinky dle chuti). Ke každé kombinaci zeleniny se hodí jiné bylinky – zkuste experimentovat. Opravdu doporučujeme použít zmiňovaný druh vinného octa. Je velmi jemný a na chuti to bude znát. Vaříme při nízké teplotě 70 stupňů po dobu jedné hodiny. Zelenina krásně nasaje nálev a převezme chuť koření.
Mangový dresing připravíme z čerstvého manga (lze použít mražené mango, které je zpravidla stabilnější vyzrálosti). Mango rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme chilli vločky, sůl, pepř a dle chuti můžeme dokyselit vinným octem.
Koriandrový dresing ze zeleného koriandru připravíme tak, že rozředíme vinný ocet Chardonnay s olejem 1:1, přidáme čerstvý česnek, sůl a pepř. Rozmixováním se nám spojí jejich rozdílná struktura.
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio