Svačinové inspirace
Svačiny pomáhají zabránit výkyvům krevního cukru. Pomocí nich, za předpokladu jejich nutriční vyváženosti, předcházíme chutím na sladké a minimalizujeme hlad.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Svačiny pomáhají zabránit výkyvům krevního cukru. Pomocí nich, za předpokladu jejich nutriční vyváženosti, předcházíme chutím na sladké a minimalizujeme hlad.
Zjistit více
Smícháme žervé, tvaroh, nastrouhaný křen, sůl a vyšleháme do krému. Ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
Podáváme s čerstvými nebo kompotovanými mandarinkami a s křehkým pečivem např. žitné tyčky Crispins.
Křenová pěna s mandarinkou a vlašskými ořechy, tyčinky
Cizrnu namočíme den předem. Druhý den důkladně propláchneme a vaříme úplně doměkka (bude se pak mixovat).
Máslovou dýni zbavíme semínek, nakrájíme na kostky a pokapeme olejem, osolíme, opepříme. Pečeme v troubě doměkka. Až je dýně měkká, rozmixujeme cca 4/5 jejího množství s cizrnou, tahini, harissa pastou, šťávou z citronu, česnekem, solí a pepřem.
Takto připravenou směs zdobíme zbytkem pečené dýně a granátovým jablkem. Jako ovoce jsme použili čerstvé borůvky a jako pečivo křehký extrudovaný plátek.
Dip z pečené dýně s harissou a knuspi
Všechny suroviny rozmixujeme a vytvaruje základ do formiček/papírových košíčků na muffiny.
Kešu ořechy namočíme na 2 hodiny, scedíme a propláchneme. Ve vodě uvaříme dle návodu agar. Pak všechny příslušné suroviny rozmixujeme na kašovitý krém.
Na korpusy pak plníme nejprve bílý, a následně modrý krém.
1/3 borůvek rozmixujeme na tekutou složku. Dáme do hrnce, přidáme chia semínka a zbytek celých borůvek. Dosladíme dle chuti čekankovým sirupem a svaříme na konzistenci marmelády.
Dezert s ní ozdobíme a můžeme přidat lístek meduňky.
Borůvkový dezert s chia semínky
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio