- Široký výběr stravovacích programů
- Rozvoz po většině míst ČR
- Nutriční poradenství v ceně
- 517 070 333 Kdy můžu zavolat?
- info@zdravestravovani.cz
- Můj účet
-
Nastrouhejte kůru z nechemicky ošetřeného pomeranče a smíchejte s vločkami, kakaem a kořením. Uzené tofu nastrouháme najemno. Přidáme křen, namleté vlašské ořechy a vše promícháme. Následně přidáme tofunézu a dochutíme jablečným octem a solí.
Podáváme na plátcích celozrnného pečiva a zdobíme vlašským ořechem.
Nejprve si připravíme veganský sýr. Namočené kešu rozmixujeme, ochutíme solí a citronem. Z oříškové směsi vytvarujeme pomocí kulatého tvořítka na cukroví kolečka (o průměru cca 5 cm), která pečeme cca 30 min. na cca 100 °C. Řepu pečeme vcelku při 160 °C cca 1 hodinu. Následně oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Ochutíme citronem, solí a mletým hořčičným semínkem. V závěru přidáme trochu mletého koriandru a pepře. Řepový tatarák poklademe na kolečka veganského sýru a ozdobíme hrubozrnnou hořčicí.
Řepový tatarák na veganském sýru
Lasagne se salátem z nakládaných ředkví
Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, osolíme a opepříme. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, do které přidáme čerstvý špenát. Necháme lehce zavadnout, opepříme a osolíme. Nakonec přidáme kešu mléko.
Bešamel si vytvoříme tak, že na tuku připravíme jíšku z mouky, přidáme sůl, bílý pepř, muškátový oříšek a přidáme trochu kešu mléka a v závěru bešamel obarvíme kurkumou.
Do pekáčku střídavě klademe plát čerstvých semolinových lasagní s kolečky cukety a lilku spolu se špenátovou směsí a zaléváme bešamelem. Vrchní plát lasagní posypeme nahrubo nastrouhanou rostlinnou verzí sýra. A zapečeme.
Ředkve oloupeme a nakrájíme na jemné julienne proužky. Ty rozdělíme do čtyř sáčků, protože k nim dáme 4 různé marinády. Jejich složení najdete popsáno výše. Sáčky pak zavakujeme a připravíme metodou sous-vide tzn. sáčky ponoříme do vodní lázně na 3 hodiny, kde budeme udržovat teplotu 65 °C. Salát pak promícháme.
Salát z nakládaných ředkví
Všechny suroviny rozmixujeme a vytvaruje základ do formiček/papírových košíčků na muffiny.
Kešu ořechy namočíme na 2 hodiny, scedíme a propláchneme. Ve vodě uvaříme dle návodu agar.
Pak všechny příslušné suroviny rozmixujeme na kašovitý krém. Na korpusy pak plníme nejprve bílý, a následně modrý krém.
1/3 borůvek rozmixujeme na tekutou složku. Dáme do hrnce, přidáme chia semínka a zbytek celých borůvek. Dosladíme dle chuti čekankovým sirupem a svaříme na konzistenci marmelády. Dezert s ní ozdobíme a můžeme přidat lístek meduňky.
Borůvkový dezert s chia semínky
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio