Receptové inspirace: sezónně a bez masa
Obohaťte svůj jídelníček o bezmasá jídla ze sezónních potravin, které jsou nabité vitamíny. Přinášíme recepty z krabiček s řepou, švestkami, cuketami a batáty.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Obohaťte svůj jídelníček o bezmasá jídla ze sezónních potravin, které jsou nabité vitamíny. Přinášíme recepty z krabiček s řepou, švestkami, cuketami a batáty.
Zjistit více
Cukety nastrouhejte, osolte a nechte chvíli "vypotit". Přebytečnou vodu, jež vytáhla sůl, sceďte. Přidejte najemno nakrájenou a na oleji orestovanou cibuli. Následně přidejte ovesné vločky dle potřeby, vajíčko, ořechy, ochuťte pepřem a nasekanou pažitkou. Pokud bude těsto moc řídké, upravte konzistenci strouhankou. Vytvarujte malé placky, které upečte v troubě na 160-170 °C po dobu zhruba 25 min.
Dip připravíte smícháním zakysané smetany s jogurtem, soli a najemno nasekané bazalky.
Cuketky s bazalkovým dresinkem
Batáty nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Umixujeme batáty, rostlinný tuk, pomazánkový krém a najemno nastrouhaný sýr na hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Pomazánku namažeme na chléb. Zdobíme konopnými semínky a mikrogreens. Salát natrháme na menší kusy a přiložíme.
Pomazánka batátová, náš chléb, římský salát
Řepu uvaříme doměkka, nebo ji upečeme v troubě zabalenou v alobalu. Takto připravenou řepu necháme vychladnout. Poté ji oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Na dresing - smícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet balsamico, mírně osolíme.
Talíř poklademe plátky řepy, pokapeme dresingem a posypeme rozdrobeným sýrem. Rukolu můžeme dát na kraj talíře, či pod řepu. Knuspi či jiný křehký extrudovaný chlebík přikusujeme.
Carpaccio z červené řepy s čerstvým sýrem
Smícháme mouku, mák a kypřicí prášek. Ve druhé míse spojíme vejce, mléko, polovinu sirupu a tvaroh (15 g). Poté obě části spojíme a vypracujeme hladké těsto, které plníme do muffinových formiček. Pečeme cca 30 min. při 180 °C.
Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mraženého ovoce, které osladíme zbývajícím sirupem. Zamícháme s jogurtem a tvarohem (70 g).
Makové muffiny se švestkovým krémem
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio