Zdravý oběd: receptové inspirace z krabiček
Nevíte, co si uvařit k obědu? Inspirujte se recepty z krabičkové diety a připravte si zdravý hlavní chod, který vám dodá energii a zasytí.
Zjistit více
Nevíte, co si uvařit k obědu? Inspirujte se recepty z krabičkové diety a připravte si zdravý hlavní chod, který vám dodá energii a zasytí.
Zjistit více
Kuřecí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko (jogurt smícháme se zakysanou smetanou, s najemno nastrouhaným sýrem, kari a malou špetkou soli) a kuřecí nugety v něm obalíme. Vyskládáme na pečicí papír a pečeme přibližně 35 minut při 170 stupních.
Jáhly důkladně propereme, spaříme horkou vodou a vaříme do měkka. Orestujeme cibulku a smícháme s jáhlami a sterilovaným hráškem. Celou směs pak dochutíme dle libosti česnekem, pepřem a solí.
Očištěnou mrkev uvaříme a rozmixujeme. Vzniklé pyré lehce ochutíme solí, pepřem a najemno nastrouhaným zázvorem.
Pečené kuřecí kousky v jogurtové marinádě s jáhlovou kaší a hráškem
Očištěné filety okořeníme podle chuti a zakápneme šťávou z citronu. Připravíme na páře.
Připravíme si marinádu na batáty z oleje, soli, pepře, sušené bazalky, kmínu a sušené cibulky.
Očištěné batáty předvaříme v páře. Pak krájíme na hranolky, dáme na plech s pečicím papírem, potřeme marinádou, promícháme a pečeme do zlatova.
Na pesto rozmixujeme pistácie, vlašské ořechy, petrželku, bazalku, česnek a najemno nastrouhaný sýr. Mixujeme, dokud nejsou pistácie nahrubo nasekané, pak postupně přiléváme olivový olej. Na závěr dosolíme.
Na talíř poklademe upečené filety s batáty a posypeme pokrájenou hladkolistou petrželkou. S pomocí lžíce naaranžujeme pesto, které posypeme slunečnicovými semínky.
Treska s pistáciovým pestem a pečenými batáty
Fazolky očistíme a nakrájíme na menší kousky (3-4 cm). Pak orestujeme na oleji se solí, pepřem a cibulkovým kořením. Maso očistíme a nachystáme na roládu, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek sýra a fazolky. Hezky rozprostřeme po celé ploše a zavineme do rolády. Roládu můžeme pevně svázat potravinářským provázkem. Roládu zatáhneme na pánvi ze všech stran. Pak přemístíme na plech a pečeme. V průběhu podléváme vývarem. Po upečení (odstraníme příp. provázek) roládu krájíme na plátky.
Z výpeku, másla, mouky a vývaru připravíme šťávu.
Rýži uvaříme podle návodu s kurkumou, aby získala zlato-žlutou barvu.
Kuřecí roláda se sýrem a fazolkami se zlatou rýží
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio