Recepty pro děti zdravě a s chutí
Chybí vám inspirace na recepty pro děti? Vyzkoušejte zdravé recepty od nutriční specialistky.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Chybí vám inspirace na recepty pro děti? Vyzkoušejte zdravé recepty od nutriční specialistky.
Zjistit více
Fazole uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na malé kousky pokrájené maso, koření a rajčatový protlak a osmahneme, zalijeme trochou vývaru, přidáme 30 g strouhaných brambor na zahuštění a dusíme do měkka. Před koncem přidáme mrkev pokrájenou na slabá kolečka, přisypeme vařené fazole, dochutíme kořením a česnekem (lehce s ním, je to pro děti) a majoránku. Guláš ozdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.
Fazolový guláš s hovězím masem a chlebem
Brambory uvaříme. Kuřecí plátek ochutíme pepřem a solí a necháme na oleji zatáhnout na pánvi, dáme na plech. Smícháme brusinkový kompot se sušenými brusinkami (2-3 brusinky si odložíme stranou na závěrečnou ozdobu). Na plátek rozložíme brusinkou směs a plátky čedaru a zapečeme. Doděláme šťávu z masového vývaru, másla a výpeku, kterým přelijeme plátek a brambory. Vršek brambor posypeme pažitkou.
Kuřecí plátek s čedarem a brusinkami, brambory s máslem
Připravíme si bešamel z másla, mouky a mléka a koření (sůl, bílý pepř a muškátový oříšek), ve středně velkém hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo (14 g). Pak ho zasypeme moukou a za stálého míchání necháme asi 1 minutu zasmahnout. Zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme špetičku muškátového oříšku. Mícháme, dokud bešamel nezíská hustotu a konzistenci omáčky.
Na másle osmahneme cibulku a přidáme očištěné a na jemné plátky pokrájené žampiony. Směs necháme vychladnout a smícháme s Cottage a vajíčkem. Do zapékací misky vrstvíme povolený mražený listový špenát, plát lasagní, vrstvu bešamelu, kterou posypeme strouhaným eidamem, vrstvu lasagní, špenát, vrstvu lasagní a vrstvu bešamelu posypanou sýrem. Zapečeme a ozdobíme petrželkou.
Lasagne se špenátem a žampiony
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio