Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty pro děti zdravě a s chutí

Chybí vám inspirace na recepty pro děti? Vyzkoušejte zdravé recepty od nutriční specialistky.

Zjistit více

 
Recepty pro děti zdravě a s chutí

Fazolový guláš s hovězím masem a chlebem

Suroviny

  • 70 g chlazené hovězí kýty
  • 45 g kmínového chleba
  • 25 g rajského protlaku
  • 20 g žluté cibule
  • 20 g mrkve
  • 15 g velkých červených fazolí (v suchém stavu)
  • 3 g řepkového oleje
  • 0,7 g kadeřavé petržele
  • česnek
  • sůl
  • drcený kmín
  • paprika sladká,paprika uzená
  • sušená majoránka
  • 1,5 dcl masového vývaru
  • 30 g syrových brambor

Postup

Fazole uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na malé kousky pokrájené maso, koření a rajčatový protlak a osmahneme, zalijeme trochou vývaru, přidáme 30 g strouhaných brambor na zahuštění a dusíme do měkka. Před koncem přidáme mrkev pokrájenou na slabá kolečka, přisypeme vařené fazole, dochutíme kořením a česnekem (lehce s ním, je to pro děti) a majoránku. Guláš ozdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.

 

Fazolový guláš s hovězím masem a chlebem

Fazolový guláš s hovězím masem a chlebem

Kuřecí plátek s čedarem a brusinkami, brambory s máslem

Suroviny

  • 160 g brambor
  • 80 g masového vývaru
  • 70 g kuřecího prsního řízku
  • 25 g čedaru
  • 15 g brusinkového kompotu
  • 10 g másla
  • 4 g sušené klikvy
  • 2 g řepového oleje
  • 1 g pažitky
  • sůl, pepř

Postup

Brambory uvaříme. Kuřecí plátek ochutíme pepřem a solí a necháme na oleji zatáhnout na pánvi, dáme na plech. Smícháme brusinkový kompot se sušenými brusinkami (2-3 brusinky si odložíme stranou na závěrečnou ozdobu). Na plátek rozložíme brusinkou směs a plátky čedaru a zapečeme. Doděláme šťávu z masového vývaru, másla a výpeku, kterým přelijeme plátek a brambory. Vršek brambor posypeme pažitkou.

Kuřecí plátek s čedarem a brusinkami, brambory s máslem

Kuřecí plátek s čedarem a brusinkami, brambory s máslem

Lasagne se špenátem a žampiony 

Suroviny

  • 14 g másla
  • 14 g mouky
  • 155 ml mléka
  • špetička soli
  • špetička bílého pepře
  • špetička muškátového oříšku
  • 80 g listový špenát mražený
  • 40 g čerstvých vaječných lasagní
  • 15 g cibule
  • 15 g žampionů
  • 10 g sýru Cottage
  • 10 g vajíčka
  • 6 g másla
  • 20 g strouhaného 30% eidamu
  • kadeřavá petržel
  • sůl, černý mletý pepř

Postup

Připravíme si bešamel z másla, mouky a mléka a koření (sůl, bílý pepř a muškátový oříšek), ve středně velkém hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo (14 g). Pak ho zasypeme moukou a za stálého míchání necháme asi 1 minutu zasmahnout. Zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a přidáme špetičku muškátového oříšku. Mícháme, dokud bešamel nezíská hustotu a konzistenci omáčky.

Na másle osmahneme cibulku a přidáme očištěné a na jemné plátky pokrájené žampiony. Směs necháme vychladnout a smícháme s Cottage a vajíčkem. Do zapékací misky vrstvíme povolený mražený listový špenát, plát lasagní, vrstvu bešamelu, kterou posypeme strouhaným eidamem, vrstvu lasagní, špenát, vrstvu lasagní a vrstvu bešamelu posypanou sýrem. Zapečeme a ozdobíme petrželkou.

Lasagne se špenátem a žampiony

Lasagne se špenátem a žampiony 

 

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio