- Široký výběr stravovacích programů
- Rozvoz po většině míst ČR
- Nutriční poradenství v ceně
- 517 070 333 Kdy můžu zavolat?
- info@zdravestravovani.cz
- Můj účet
-
Nakrájíme syrovou bulvu řepy a celeru na kostičky cca 1x1x1cm. Rozehřejeme si řepkový olej na cca 130 °C a konfitujeme zeleninu dokud není příjemná na skus.
Uvaříme si oves, čočku a fazole. Cibulku nakrájíme na jemno, cuketu a žlutou papriku na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme cuketu a opečeme na barvu, pak přidáme papriku, tu stačí jen lehce zarestovat. Posypeme troškou drceného barevného pepře. Přidáme uvařený oves, fazole a čočku a prohřejeme společně s čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou.
Tuto směs naaranžujeme na talíř a posypeme konfitovanou červenou řepou a celerem. Talíř dozdobíme hoblinkami parmazánu a zelenkavým krémem, který připravíme následovně.
Uvaříme si zbytky celeru, a když je úplně měkký, tak dáme do mixéru spolu s olivovým olejem, zeleninovým vývarem a čerstvým koprem. Je třeba mixovat dlouho, aby z toho vznikl krásný zelenkavý krém, který osolíme. Případně dochutíme parmezánem (rozmixujeme).
Na páře si připravíme sójové mladé boby a dlouhé zelené fazolky.
Česnek si nakrájíme na jemné plátky. V kastrolku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanžírované fazolky, osolíme a zakápneme omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.
Jakmile máme zarestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby a je hotovo.
Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme česnekem a sezamem.
Těstovinový salát se špenátem a sójovými boby
Všechny suroviny mimo masa rozmixujeme dohladka a vytvoříme marinádu. Maso nakrájíme na malé kousky a namarinujeme v omáčce. Kousky masa pak napícháme na grilovací jehlu a na mírné teplotě ugrilujeme.Do misky dáme ricottu, jogurt, žloutky, vanilku, med, citronovou šťávu a arašídové máslo. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme vločky rozmixované na mouku s práškem do pečiva.
Ingredience rozmixujeme do hladkého krému, podle potřeby naředíme kokosovým mlékem.
Vajíčko uvaříme, rozkrojíme na ¼. Na oleji zesklovatíme cibuli a osmažíme lehce zblanšírované fazolové lusky. Saláty nakrájíme a vše servírujeme ve stylu Buddha bowl.
Salát s grilovaným masem a arašídovým sambalem
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio